30.11.2007

Öneriler 1


Geri sayım başlamışken, size kullandığım ve hamileler için gerekli olacak bilgileri vereyim istedim. Artık her an herşey olabilir dönemine girdim. Ve işte şimdi geçmiş 35 haftada işime yarayan her bilgi, kişi, site, kitap vs.....


Hamilelikte Giyim

Kişinin tarzıyla çok alakalı olmakla beraber, bebeğinizi rahatsız etmeyecek her tür giyim bence olur. Genelde ben kıyafetlerimi yurtdışından almıştım ama şimdilerde gerçekten patlayan bir sektör olan bebek- anne konseptinde bellamom- mom*to*be- gebe gibi sırf hamilelik üzerine çalışan mağazalar gibi, Zara, Marks&Spencer, Topshop, H&M gibi hem hamile olup hem de son trendleri takip edebileceğiniz mağazalarda yok değil Turkiye'de. Tek tavsiyem, hamileliğinizin en çok hangi döneminde kilo alacağınızı bilemezsiniz ama ilk dönemlerinde idare edeceğiniz şeyleri giymeyi tercih edin, 3. aydan sonra alışverişe girişebilirsiniz. Ama son 1-2 ay için fazla alışveriş yapmayın derim, en güzeli eşinizin tişörtleri, kazakları vs ile idare edin.


Hamilelikte Spor

Vücudunuz ve hamileliğiniz izin verdiği surece sporunuzu bırakmayın. En rahatlatıcı ve faydalı olanlar:

- Yürüyüş yapın, ayaklarınızın şişeceğini düşünerek 1-2 numara büyük ayakkabıya ihtiyacınız olacak! Sahil en güzel yer!!!

- Yüzme : SportsTime (caddebostanda) benim gittigim havuzdu. Çok hijenik bulduğum bir yer. www.sportstimeclub.com

- Pilates : Hamilelik döneminde keyifle yapabileceğiniz bir spor pilates bence. Spor harici hamile arkadaşlar edinmek cabası; birbirinin derdinden anlayan arkadaşlara sahip olmanız da o kadar önemli ki. Bu sıcak ortam ve sağlıklı yaşam için http://www.hamilelerkulubu.com/ sitesinden detaylı bilgi alabilirsiniz. Sevgili Jale her derde deva !!!


Hamilelikte Yasaklar

- Sigara, alkol, çiğ et-yumurta, şarküteri çeşitleri, pastorize olmayan süt-peynir çeşitleri, deniz mahsullerinden büyük balıklar, çiğ köfte tabii ki, doktora sorulmadan alınan ilaçlar, kahve-çay ve asitli içecekler (arada kaçamak yapmak keyifli), iyi yıkanmamış sebze ve meyveler (sirkeli suyla yıkanması şart)...


Beslenmede Olmazsa Olmazlar

- Demir, çeşitli yiyeceklerde bulunan demiri, ayrıca doktorunuzun vereceği takviye ile de alabilirsiniz. Yeşil sebze, kırmızı et demiri içinde bulunduran besinler.

- Protein, kırmızı et, süt, yumurtada bulunur.

- Kalsiyum, süt, peynir, yoğurt, ayrandan alabilirsiniz.

- Tahıllı ekmekler, mercimek, nohut, fasulye, balık, meyve, fındık, ceviz,badem olmazsa olmazlardan.

- Suuuuuuu. Bol Bol Su!


Hiç yorum yok:

Lilypie Third Birthday tickers