30.10.2009

Uncle Russel ile Ekim Ayını Kapatıyoruz

Ekim ayının sonlarına geldik ve dolu dolu geçen bir ayı amcalar, yengeler ile kapatıyoruz.


" Bütün erkekler toplandık, toplandık, ..."
Şarkısı



Bir keşfettim ki Russel Amca da benim gibi kepçe ve vinç tutkunu! Yaşasın!!!



Sonra ne alaka ise Çilek Kızın maceralarına takıldık! Hahaha





Veee "uç uç", Amca


En Güzel Uyuma Taklidi

Pazar sabahı; aslında herkes uyanmış hatta yatak keyfi yapılmış ama annemin aklına resim çekmek geliyor ve bize uyuyor numarası yapın ben de sizi çekeyim diyor.



2 fotografa bakın ve en iyi uyuma numarası yapanı seçip, oylayın.
Anket sonuçlara gelecek ay yayınlanıyor.

Sabahlıklar Çıksın

Kış geliyooooo sonunda


Gelsin de öpeyimmm



Üşümeye hazır olll


Merak etme sıcacıktutan sabahlıklarımız vaRRR



Dedemizla Caddeyiz

Geçenlerde hava kapalı ama ılıktı. Dedemizi aldığımız gibi caddeye çıktık. Hep elele yürüdük. Herkes nasıl da bizi kıskandı. Ne kadar tatlı dedemiz var diye. Ben de yürüme sonrası dedemin kucağına çıkıverdim.



Hep otobüsleri saydık. En çokta 2 katlı olanlara bayıldık. Şansımıza da ne çok otobüs geçti. Ve pekçokta tanıdık kişilere rastladık. Yani ben tanımıyordum çoğunu ama onlar hep beni, İremi biliyorlardı. Dedemin ne çok seveni varmış! Tekrar çıkalım mı caddeye Dedeciğim?

Süsü Seviyorum Azıcık

Prenses oldum. Altımda pijama olsa da kafamdaki taçla tam bir preses oldum :)


Babanne ve Büyükbabayı ziyarete gidiyoruz. Kürksüz çıkmam tabii ki!


Şapkam ve çantam taa Tomenaktan (Kopenhag) geldi. Seçil yengem ve Arat bana neler getirmiş. Artık yanımda taşımak istediğim herşeyi bu çantada taşıyacağım. Perili çantam benim.




Babannemden kürküme tam not aldım ama elbisemi beğenmedi. O yüzden bende biraz karıştırdım ortalığı ve bu kolyeyi buldum. Şimdi daha güzel oldum değil mi?



29.10.2009

Oyun Grubu 2009-2010

Karede gözüken 6 çocuk hariç bir de Nehirimiz var. Malesef hepsini birarada tutma çabamız yeterli olmuyor; üstelik bize engel olmak için her numarayı da denediler ama 7 çocuk, 5 anne, 2 yardımcı ve sonradan eklenen bir anane ile çok güzel bir oyun grubu günü daha geçirdik.
Grubun temel talaşları karşınızda :)


Bu resmin bir dili olsa da konuşsa...


Salıncakta hep berabe oturma çalışmaların ayine boykot kondu ama diğer resimler ebakınca bu gerçekten de büyük başarı!!!






Yeni sezona başladık kısacası. Ve o gün çokkk eğlendik. Herkes pek bir büyümüş, saçlar sararmış, koşmalar hızlanmış, el becerileri artmış, ilgi alanları artmış, kullanılan kelimeler çoğalmış. Yaz ayı hepimizi büyütmüş, akıllandırmış. Kocaman bir aferin hepimize!!!

Mohininin Çemberi

Yazın herhangi bir gününde, hadi ne yapalım diye düşünürken, hep çok duyupta gitmediğimiz Mohinide bulduk kendimizi. Bizden baska belki 10 kişi daha vardı içeride. Bütün dükkanlar açık ama müşteri yok ortada. Fazla kalabalık etmemek için bizde şöyle bir gezinip çıktık. Bir daha ki sefere atölyelerine katılmak üzere oradan ayrıldık. Şimdi de domuz gribi çıktı. kapalı alanlara girmek riskli. Eminim bir gün yine oraya gideriz.




26.10.2009

Pazar Brunch Daveti

Bu kadar güzel bir fotograf olabilir mi. Tüm gözleirn içi pırıl pırıl ve sevgi dolu. Bu resimdeki herkesi çok seviyorum :)

Şansımız yaver gitti, hava süperdi ve havamız süperdi.



Brunch sonrası, komşumuzun oğlu Emirhanın 2. yaşgün ü partisinden de nasibimizi aldık.


Ciddi eğlendik. Bu resim çekilirken ve uzunca bir süre Emirim uyuduğu için fotografların çoğunda yok :(




ilginç 3lümüz; bu kadar iyi anlaşabilirler yani !!

Ekimin 11i ve hava harika! Sorafımız harika, misafirleirmiz harika! Gülşah-Kaan-Hakan Volkan ailesi, Ningun Libroso, Yaso, Seloş, Ebruş ve biz. Tubacım şanssız bir şekilde gelemedi ama bir sonraki haftada yine beraber olarak telafi ettik. Bahçeli evin güzelliğini o gün anladık diyebilirim. Ben yıllardır Bayramoğlunda yaşadığım atmosferi ilk defa kendi evimizde de yaşamış olduk.
Yasonun laz usulü gelişi, sofra donanımı, bahçeye taşınmamız, çocukların oynamaları, büyüklerin sürekli duyulan kahkahaları... Kahkaha gerçekten ilaç ve ben bu ilacı resimde gördüğünüz dostlarımla alabiliyorum. Allah eksikliklerini göstermesin, ne zaman bu grup biraraya gelsek çenleri ağrıtacak şekilde gülüyoruz. İlk sefer yıl 2001 mi kızlar, yer çeşme. Grup eksikleri artılarıyla aynı diyelim ve en ağır toplarımız canım Annem ve Babam ve de Nimet Abla o seyahatte. Umutulmaz bir tatilin sonu bu grubun başlangıcı oldu. Yeni dostlar ve eşler ekleyerek çok daha güzelleşti. Beraber geçirdiğimiz bu pazargünün de tadı damaklarımızda kaldı. Ve 16sı akşamına bu neşeyi devretmek üzere ayrıldık. Ama şunu söylemek istiyorum. Bu grubu çok seviyorum!


Güvenç Ailesi Bizdeydi

Askerlik hatırasına benzeyen bir poz ama idare ediverin işte!

Babalar ve çocukları.



Bizim afacanlar bir arada.


Araba delisi Noyandan ufak dersler.


Burcu ile İremin çoştuğu anlar!

Uzun zaman alan şantiye, taşınma ve yerleşme sürecinden sonra hızla sevdiklerimizi yeni evimizde ağırlamaya başladık. Aileler hariç ilk akşam kuşlarımız, sevgili arkadaşlarımız Burcu-Noyan ve dünya güzeli oğulları Kaan oldu. Aynı yılda evlenmiştik, aynı yılda çocuklarımız oldu. Benim için dostların yeri her zaman apayrıdır. Benim hayatımın rengi ve anlamıdır. İşte dostlarımdan bir demet.
İnanılmaz güzel bir akşam geçirdik. Çocuklarında yaşlarının büyümesiyle aralarındaki ay farkı kapanmaya başladı. Daha önce (bebekken) birbirlerinden fazla birşey anlamayan bu çocuklar şimdi anlaşabildiklerini, oyun oynayabildiklerini hatta kavga ettiklerini görmek harika! Her ne kadar neredeyse sürekli yanlarında olup, müdahele etsekte artık eskisi kadar başlarında durmamız gerekmiyor. Kaan bizim melekler harika hediyeler getirmiş: kocaman bir uçak (pegasus), hayvanlar alemi ve Thomasın VCD!
Bizim ailenin Tv müptelaları İrem ve Emrah. Baba-kız mümkünse gözlerini ekrandan ayırmazlar. Emirim ise daha çok fiziksel uğraşlar peşinde. Ve sürekli gücünün ve cesaretinin sınırlarını sorgulamakta. Şişen kafalar, çizilen bacaklar, kızaran popo, çürüyen bilimum uzuvlar... Ne acıdan ders almak var, ne de daha tedbirli olmak. Emirim için önemli olan eğlenmek ve hem kendi adına hem de onunla olan büyüklerinin sınırları zorlamak. İremim korkunç bir hafızaya sahip olduğu her şekilde gösteriyor. Seyrettiği kliplerin müziklerini, şarkıcılarını veya oyuncalarını unutmuyor. Yalnız kaldıkça ayna karşısında bakarak öğrendiği dansları yapıyor. Fotojenik olduğunun da farkında çok güzel poz veriyor. Bana özetle şunu söyletiyorlar: İrem tam kız, Emir de tam erkek.
Neyse nereden başladım nerelere geldim. Çok güzel bir gecenin sonunda, Güvençlerle arayı açmamaya ve daha sık görüşmeye karar verdik.


23.10.2009

Miniatürk

Çarşamba günlerini kültürel geziler yapmaya adadık. Grubumuz az ve öz: Uras ile Yasemin; Emirem ile Özlem. Geçen çarşamba tüm yağmur beklentilerine rağmen inanılmaz açan ve çok sıcak olan 14 ekim de rotamız Miniatürk’e oldu. Uras oraya ulaşana kadar uyuyakalmış ve Haydarpaşa Garının orada da gözlerini açıp çılgın eğlenceye dahil oldu. Çılgın diyorum çünkü gezi olsun, yemek kısmı olsun, park kısma olsun çok deli dolu geçti. Sonunda benimkilerin uykusu gelip mızmızlanması ile oradan ayrıldık ama şunu söylemek isterim: Herkesin gitmesi lazım. Biz çok eğlendik!!!



22.10.2009

Miniatürk 1



İşin heyecanlı kısımlarını da parka yaşamış olduk. Çocuklardan çok anneler yarıştı arabalarla diyebiliriz.



Ana-oğul !




Bizimkilerin yarış parkurundaki ilgileri işte :)



Gelelim yemek işine. Yaseminin de dediği gibi büyüdükçe yemek konusunda daha birrahata eriyoruz. Zaten öyle cam rende meyveler, buharda pişip püre edilmiş sebzeler geri de kaldı. Köfte, patates, makarna, pilav... Ben tek tesellimi balıktan alıyorum. Benimkilere balığı çok seviyor neyse ki!




Günün hahramanları birarada!


Miniatürk 2

En sevilen sanırım tren oldu. İnmeksizin gerçekleştirdiğimiz 2 turdan sonra başka grupların isyanı ile indirildik :(


AHL
Şu ana kadar gördüğümüz en büyük uçaklar bunlardı.
Olimpiyat Stadı halbuki ne kadar da küçükmüş :)


Boğaziçi Köprüsünden ilk kez pusetle geçiyoruz ama bugün birşeyler eksik diyorduk ki bir de baktık ki deniz falan kalmamış ortada. Meğersem boğaz tadilata girmiş, Kız Kulesi karayı çıkmış...




Güzelim Mardin! Henüz senin minyatürünü görsekte çok etkilendik. İlk doğu seferinde inşallah hedefimiz Mardin. Bu arada Emir Mardine gitmiş, gelmiş haberimiz yok :)
Miniatürk gezi boyunca şöyle bir rutin oluştu:
- Bayannnn çocuğu çıkarın oradan.
- Tamam deniyorum ama 2 yaşında çocuğu kolay gel sen çıkar.
Bu arada gezinmesi içinde destek veriyoruz oğluşuma. En çokta o keyfini sürdü bu gezinin :)))



20.10.2009

Oyun Odamız

Hem dinlendiğimiz barınağımız,


Hem sevgi çadırımız,

Hem keşfedilecek dünyamız,






Hem de iletişim aracımız.
İşte bizim oyun odamız.
Hadi gelin beraber oynayalım!

Salata Yapıyoruz

Akşama salata hazırlamak bize düştü. Boyumuz tek sorundu, onu da pratik bir şekilde çözdükten sonra koyulduk salata yapmaya;

Önce 1 adet göbek ve roka salatasını sirkeli suda yıkadıktan sonra, daha önceden hazırladığımız dereotu, maydanoz, taze nane, taze kekik ve feleğeni doğrayıp, cherry domatesleri de 2ye kesip hazır ederiz. Yıkadığımız salataları ince ince kıyarız. Evet buraya kadar çok kolay! Sonra diğer malzemeleri salatanın üzerine koyarız ve hazırladığımız özel sosu da döktükten sonra güzelcene karıştırırız ellerimizle. Zaten salatanın en zevkli tarafı da bzim için budur. Yaptıklarımızı tgabaktan dışarı fırlatmak :)




Aaaa limonu unutmuşuz,bize göre he rne kadar "aciii" olsa da annem limonsuz salata, sessiz sakin bebeğe benzer dedi. Ne demek istedi biz anlamadık, bu aralar bebeklere çok takmış durumda...
Neyse böylece bir tarifinde sonuna geldik.
Sevgiyle kalın,
Emirem


Lilypie Third Birthday tickers